Головна » 2015 » Сентябрь » 25 » Історія створення Творчої майстерні "Перлина"
09:18
Історія створення Творчої майстерні "Перлина"
Дуже важлива ланка в праці вчителя - позакласна творча робота з дітьми. Вона продовжує те, що було розпочато під час уроків, розкриває перед дітьми ще більш неозорий простір для втілення їх можливостей, талантів, викликає колективне художнє переживання, обмін естетичними емоціями, дає ще більш потужний імпульс внутрішній роботі думки.      
З метою дати можливість дітям розкритися, спробувати себе в різних ролях і ситуаціях, проявити себе (як акторів, декораторів, поетів, сценаристів, оформлювачів і т.д.) був створений гурток, який отримав назву - Творча майстерня "Перлина”.  
 
     Творча майстерня працює уже 14 років (з 1999 року). Вона об’єднує в собі дітей різних вікових категорій – від п’ятикласників до одинадцятикласників.  Спочатку це була просто художня студія, в якій діти пробували себе в ролі письменників та поетів, їх роботи постійно демонструвалися на класному стенді, що мав назву "Творча майстерня”. Потім цей стенд побачила вся школа - він почав демонструвати дитячі роботи на широкий загал.      
 
А потім, в 2001 році, з’явилася назва для Творчої майстерні – «Перлина», а її учасники вперше спробували себе на сцені (це були учні тодішніх 9-А і 9-В класів). Першими їх глядачами стали мами, бо першу театралізовану виставу вони приготували саме для них, щоб привітати їх зі святом 8 березня. Це був перший успіх «Перлини», він перевершив всі сподівання і окрилив «перлинчан». Разом з Галиною Леонідівною почали працювати у творчій майстерні музичний керівник Левицька Світлана Василівна і хореограф Руденко Людмила Вікторівна.      
Категорія: Про Творчу майстерню | Переглядів: 708 | Додав: Галина